Љајић: Ускоро нови текстилни погони турских инвеститора

БЕОГРАД: Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић отворио је данас традиционални сајам текстила “Балкан текстил 2018.” и најавио да ће у наредна два до три месеца бити отворене нове текстилне фабрике у Лазаревцу и Крагујевцу, чији су власници из Турске.
rasim ljajic
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

“Већ постоји одлука турских инвеститора о отварању погона у Алексинцу и Краљеву, а преговарамо са још једним инвеститором поводом отварања погона у Малом Зворнику”, изјавио је Љајић на отварању сајма, који се други пут одржава у Београду, након што је четири пута био одржан у Новом Пазару.

Овај сајам је, како је истакао, доказ унапређених и одличних односа између две земље, а такође најбоље говори о расту текстилне индустрије у Србији.

Међутим, текстилна индустрија у Србији, додао је министар, још увек није достигла ниво на ком је била у време бивше Југославије, али већ данас имамо око 2.000 озбиљних компанија у овом сектору, рачунајући и домаће компаније и из године у годину раст производње, извоза и запослености.

"Прошле године, продаја текстила била је за 15 посто већна него претходне, такође извоз је порастао за 15 одсто приближивши се нивоу од 900 милиона долара, а расте и запосленост“, поручио је Љајић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести