ЛАЖНИ ПОПУСТИ, КАЗНЕ ДРАКОНСКЕ Влада Грчке надзираће цене у супермаркетима

Министар за развој Костас Скрекас рекао је да ће велики ланци супермаркета морати да обавесте власти о ценама које наплаћују њихови добављачи
1
Фото: Pixabay, ilustracija

Велики супермаркети у Грчкој ће морати да саопште ценовнике својих добављача за основне намирнице, како би власти контролисале цене тих производа, саопштила је данас влада Грчке.

- Нећемо се крити иза статистике. Нико не може да буде срећан када постоје породице које себи тешко могу да приуште основне ствари - изјавио је грчки министар за развој Костас Скрекас на данашњој конференцији за новинаре, преноси Ројтерс.

Скрекас је рекао да ће велики ланци супермаркета морати да обавесте власти о ценама које наплаћују њихови добављачи, што се посебно односи на воће и поврће.

- Наш циљ су трајни и видљиви падови цена и подстицање конкуренције - истакао је Скрекас и додао да ће супермаркети који нуде лажне попусте морати да плате драконске казне.

Инфлација у Грчкој која је достигла рекордне нивое током пандемије се примирила, а у августу је она износила 3,5 одсто.

Упркос томе, цене хране су у августу порасле за 10,8 одсто међугодишње, а многе породице имају проблеме са основном набавком.

Грчка влада је почев од фебруара понудила месечну накнаду за особе са ниским примањима да би им помогла око базичних трошкова.

Телеграф

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести