МИНЕРАЛ ВАЖАН ЗА ДОБРО ФУНКЦИОНИСАЊЕ ОРГАНИЗМА Јод је савезник здравља

Сезона слава и празника је пред нама, а иако сви волимо да уживамо у храни и пићу са породицом и пријатељима, преједање може да има и здравствене последице, али и да направи вишак килограма.
1
Фото: Promo

Уколико килограми не нестају, разлог може да буде и у недостатку јода.

Јод је веома важан минерал за правилан рад штитне жлезде, а самим тим и функционисање целог организма. Последице недостатка јода могу да буду умор, депресија, слаба концентрација. Такође, недостатак овог минерала може да доведе и до успоравања метаболизма, а самим тим долази до нагомилавања килограма. Треба знати и да је јод одличан за детоксикацију организма.

Пошто га организам не производи, јод би требало свакодневно да уносимо. Начина за то има и више него довољно. Најбољи су морски плодови и алге, али и разно поврће. Идеја и рецепата је прегршт, довољно је да се изабере најомиљенији.

Одличан извор јода је и минерална вода природно богата јодом, јер организам лакше користи јод из воде, него из хране. Најлакши начин да се убрза варење је управо газирана вода.

„Minaqua“ минерална вода једина је вода на овим просторима природно богата јодом. Још давне 1912. године освојила је велике златне медаље на сајмовима у Риму, Паризу и Лондону, тада под називом”Франц Јозефова вода”. Више од 100 година је традиционално доброг квалитета „Minaqua“.

(Огласни текст)

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести