Министарка: Концесија за аеродром не значи приватизацију

БЕОГРАД: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић каже да тражење концесионара за Аеродром "Никола Тесла" не значи његову приватизацију, да је рок за све заинтересоване компаније продужен за две недеље.
aerodrom nikola tesla, Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs

"Често се чује да концесија значи приватизацију. Концесија није приватизација. Наша жеља је да се Аеродром Никола Тесла даље развија. Сви подаци говоре да има огроман потенцијал и да за десет, двадесет година можемо да очекујемо 10 до 15 милиона путника. Зато морамо да обезбедимо да се инвестира у један такав аеродром", рекла је Михајловић гостујући на ТВ Пинк.

Она је нагласила да поступак за пријавуу заинтересованих компанија још увек траје, да је продужен за две недеље, по жељи оних који су се јавили у предквалификационом поступку да припреме квалитетније документацију.

"Наш циљ је да добијемо на концесији оног партнера који ће бити спреман да улаже управо по стратегији и плану који даје државе и који ће нам помоћи да га подигнемо најмање на ниво регионалног аеродрома", нагласила је она.

Очекује да ће се у другој половини години, евентуално трећем кварталу знати какве су понуде и да ли држава може да се одлучи да крене у процес концесије.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести