Министарство: Шест понуда за Комерцијалну банку

БЕОГРАД: У Министарству финансија данас је одржана седница Тендерске комисије која прати спровођење поступка продаје акција у власништву Србије у Комерцијалној банци а.д. Београд, а након разматрања свих пристиглих понуда, утврђено је да је шест изјава о заинтересованости достављено благовремено и да садрже сву документацију предвиђену јавним позивом.
komercijalna banka, Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Сагласно јавном позиву за достављање изјава о заинтересованости који је објављен дана 31. маја, на продају се нуде акције Комерцијалне банке а.д. Београд које представљају не мање од 50,1 одсто укупног броја обичних акција издатих од банке, са могућношћу стицања највише 13.997.686 акција, саоштило је Министарство финансија.

То чини укупно највише 83,23 одсто укупног броја издатих обичних акција.

Изјавом о заинтересованости, учесници на тендеру су имали задатак да докажу да се баве банкарском делатношћу у последње три године и да је вредност укупне активе која се односи на банкарску делатност већа од милијарду евра на крају 2018. године (ако није применљиво, онда на крају 2017. године), или да су прикупила средства у износу од најмање 500 милиона евра у последњих 10 година.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести