Најскупљи квадрати у Београду, Новом Саду...

Просечна цена по квадрату новоградње у Србији у прошлој години износила је 163.520 динара а на тако високу цену, како кажу у Републичком заводу за статистику, највише је утицала продаја станова у београдским општинама, где је просек за квадрат нових станова у градским насељима био 215.842 динара.
stanovi stanogradnja Dnevnik
Фото: Дневник (Слободан Шушњевић)

Осим београдских општина, по високим ценама издвајају се и Чајетина, Нови Сад, Врњачка Бања, Крагујевац и три нишке општине (Црвени крст, Медијана и Палилула), саопштио је Републички завод за статистику.

Најниже просечне цене обрачунате су за Тутин, Нову Варош и Бујановац.

Када је реч о цени станова у новоградњи за друго полугодиште прошле године, просечна цена квадрата у новим становима у том периоду била је 163.219 динара.

Цене квадрата у том периоду, кретале су се у интервалу од 50.840 динара у Тутину до 348.643 динара у Београдској општини Савски венац.

Посматрано по општинама, највише цене новоизграђених станова забележене су у београдским општинама, где је просек у градским насељима износио 218.356 динара квадрат.

Површина продатих новоизграђених станова у просеку је била 53 квадрата, а кретала се у интервалу од 38 квадратаних метара у Врњачкој Бањи до 73 квадрата у Сјеници.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести