Највише милионера у Београду, рекордна плата 350 милиона динара

БЕОГРАД: Пореска управа Србије примила је укупно 25.612 пријава за утврђивање годишњег пореза на доходак градана за прошлу годину. 
bogati
Фото: pixabay.com

Од сто највећих пријављених прихода, 65 процената припада обвезницима са територије коју покрива Одсек за координацију пореске контроле Београд (74 лица су домаћи држављани, а 26 су страни држављани). 

Најчешћа пријављивана занимања су менаџер, директор и инжењер, док су 86 процената пријављених - мушкарци 

Пријављени приходи за првих сто подносилаца пореских пријава са највећим исказаним приходима крећу се у распону од око 52 до око 350 милиона динара. 

Обавезу пријављивања годишњег пореза на доходак имали су грађани који су у 2018. години остварили доходак већи од 2.470.644 динара, односно већи од троструке просечне годишње зараде по запосленом исплаћене у Србији у тој години, према подацима Републичког завода за статистику. 

Највише пријава поднето је од физичких лица са територије коју покрива Одсек за координацију пореске контроле Београд - укупно 17. 621 пријава, затим из Новог Сада 4. 873 пријава, а следи Крагујевац са 1. 713 пријава.

Осим ових података, Пореска управа неће објављивати друге статистичке податке у вези са годишњим порезом на доходак грађана за 2018. годину, наводи се у саопштењу.

Електронским путем, наводе, преко портала Пореске управе, примљено је 33 процената пријава. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести