Аеродром Морава добија нову писту, од државе 155 милиона динара

КРАЉЕВО: Влада Србије донела је решење којим се издваја 155 милиона динара из буџета за извођење радова на аеродрому „Морава“ код Краљева.
aerodrom morava
Фото: Tanjug (Z. Žestić, arhiva)

Како преноси портал Глас западне Србије, у одлуци се не прецизира који се радови планирају, а помоћник министра за авио-саобраћај Зоран Илић каже да Влада Србије планира изградњу нове писте, јер је постојећа грађена за војне авионе који су лакши.

Говорећи о успостављању редовних летова са аеродрома "Морава", Илић подсећа да је Влада Србије прошлог месеца прогласила јавним интересом обављање авио-превоза на две линије са аеродрома у Краљеву до Солуна и Беча.

"Прве недеље децембра, уколико тендер за избор авио-превозника буде успешно завршен, до Беца, а у другој половини марта 2020. стартују летови Краљево-Солун“, рекао је Илић.

Према његовим речима, Влада Србије ће победника на тендеру за избор авио-превозника субвенционисати са 5,7 милиона евра у наредне три године.

„Очекујемо да ће се ту јавити Виз Ер, можда и Ер Србија. Верујем да би Ер Србија требало да буде најзаинтересованија, с обзиром да Краљево није далеко од Београда и да им је можда лакше да се овде базирају. Међутим, немам информацију да су преузели документацију", рекао је Илић.

Мотив компаније која ће добити посао је, наводи он, да има што више путника, а то ће остварити само уколико буде имала повољне цене авио-карата и додао да очекује да ће цена повратне авио-карте до Беча и Солуна бити између 10.000 и 12.000 динара.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести