Агрокор мења назив; компаније у Србији без промене имена

НОВИ САД: До краја овог месеца кровна компанија „Агрокор” д. д. добиће потпуно ново име, а компаније из њеног састава од почетка године додале су старом имену реч „плус”.
agrokor
Фото: Youtube Printscreen

Тако сад „Конзум” послује под именом „Конзум плус”, „Јамница” као „Јамница плус”, „Ледо” као „Ледо плус”... Након нагодби, које су подразумевале да се постојећим компанијама у Хрватској дода реч „плус”, али и да „Агрокор” промени назив, седишта свих тих компанија биће враћена у градове у којима су сада.

У „Агрокору” објашњавају да је старо име задржано у називима нових фирми ради очувања вредности брендова тих компанија, који ће и након нагодбе наставити да наступају на тржишту. Из Ванредне управе „Агрокора” поручују да су све те промене назива компанија заправо део процеса имплементације нагодбе поверитеља, које би требало да се заврше до краја марта ове године. Уколико се планови остваре и посао буде заиста завршен до краја марта, већ од 10. априла Ванредна управа, која је у претходним годинама кризе водила „Агрокор”, престала би да ради.

Концерн ће добити нову управу, коју ће именовати нови власници, а који су најавили да ће задржати Фабриса Перушка и Ирену Вебер. Тај процес, који има више корака, припремиће компанију за улазак нових власника, што значи и нову корпоративну структуру и нове власничке компаније у Холандији, трансфер све имовине, сертификата, концесија, уговора о раду, брендова...

У хрватском концерну у Србији послују трговински ланци „Меркатор С”, „Фриком”, „Дијамант”, „МГ Мивела”, „Кикиндски млин” и „Нова Слога”.  Шефица „Агрокоровог” одсека за односе с медијима Ана Цигленечки изјавила је за „Дневник” да компаније које послују у Србији неће мењати своје име.

Мењање имена, односно оснивање нових компанија, саставни је део процеса имплементације нагодбе који се односе на неодрживе компаније у Хрватскоје које послују под Ванредном управом, казала је Ана Цигленечки и додала да „Агрокорове” компаније у Србији неће мењати своје име.

Љ. Малешевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести