Агрокор продаје локале у Србији

БЕОГРАД: Хрватски „Агрокор“ не сме да продаје власништво над својим фирмама у Србији, али ових дана распродаје пословни простор и имовину у нашој земљи.
agrokor
Фото: Tanjug (HINA, arhiva)

Како пишу Новости, надлежни у томе не виде ништа спорно, штавише, овај поступак концерна оцењују позитивним и за Србију.

Агрокор кроз своје фирме у Србији поседује много имовине која није у функцији, или им не треба, наводи извор Новости близак Влади Србије.

Реч је о земљишту, магацинском простору, разним објектима... Законске препреке за то не постоје, јер је реч о имовини „Агрокора“ и то нико не доводи у питање. 

Да би се продаја имовине овог концерна, иначе под принудном управом, реализовала у Србији, „Агрокору“ је потребна сагласност Министарства трговине и Народне банке Србије.

План да продају све што им не треба постоји одавно. Подсећам вас да је у децембру прошле године, уз добијене дозволе надлежних, продата зграда Меркатора на Новом Београду за 46 милиона евра. Од тога је 35 милиона евра дато банкама на име отплате кредита, а 11 милиона за дугове добављачима, указује исти извор.

И из угла државе добро је да се имовина прода, да концерн дође до свежег новца, а дугови врате банкама и добављачима. 
“Агрокор“ не продаје у Србији свој бизнис, већ само објекте, на шта имају пуно право, пошто им је неопходан свеж капитал како се не даље задуживали код банака, додаје лист.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести