Алабар о Београду на води: Први станари најкасније до пролећа

АБУ ДАБИ: У прве две зграде које се тренутно зидају на градилишту „Београда на води“ први станари ће почети да се усељавају најкасније до пролећа следеће године, најављује Мохамед Алабар, председник Управног одбора компаније „Eagle Hills“, која је финансијер овог пројекта, задовољан како радови теку и како се одвија сарадња Уједињених Арапских Емирата и Србије на овом пројекту.
mohamed alabar
Фото: Youtube Printscreen

Алабар каже да ће у Београду на води бити око 6.000 станова, а предвиђено је да на тој локацији живи 14.000 људи.

Алабар објашњава да изградња напредује према планираним роковима.

Сваким отварањем новог градилишта добијамо све већу подршку јавности, како локалне тако и интернационалне заједнице, као и наших пословних партнера, каже он.

Алабар не сумња да ће целокупан пројекат у Београду бити завршен.

Са двадесетогодишњим искуством у многим мега-пројектима које смо развијали широм света, уз подршку две владе, верујем да нема сумње да ће пројекат бити завршен, као и да ће постати важна прекретница у историји Београда. Влада Републике Србије, као и председник Александар Вучић, веома су посвећени Belgrade Waterfrontu, каже Алабар.

Према његовим речима, државни врх Србије је препознао важност овог пројекта, значај који ће имати за српску економију, као и његов потенцијал да, како је рекао, позитивно утиче на туризам у Србији.

Са таквим партнерима, сигурни смо да идемо у добром смеру, истакао је арапски инвеститор.

Тренутно, каже, на локацији Београд на води, активно је пет градилишта на простору од преко милион квадрата. Истиче да ће вредност целокупне инвестиције износити више од три милијарде евра, а најављује да би крајња сума могла да буде и већа.

Говорећи о отпору дела стручне и шире јавности према пројекту „Београд на води“, Алабар објашњава:

Ако погледамо уназад кроз историју, видећемо да је готово свака иновација узроковала поделу између људи услед различитих мишљења. Зацело, постоје предрасуде према овом пројекту, што је нормално. Веома важан део читавог овог подухвата је интеракција и, гледајући напред, надамо се да ћемо видети још већу укљученост локалне заједнице. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести