Атанасковић и Чадеж: Заједничком сарадњом помоћи привреди

БЕОГРАД: Министарка привреде Анђелка Атанасковић данас је у разговору са председником ПКС Марком Чадежом истакла да комора представља важну спону са привредницима и да је битна међусобна подршка како би заједнички сагледали шта је привреди потребно и како решити проблеме са којима се привредници суочавају.
atanaskovich-ccadezz
Фото: Танјуг (видео)

Министарство привреде има вишегодишњу успешну сарадњу са Комором и са том праксом ћемо наставити и убудуће, рекла је министарка након састанка.

"Привредне коморе која, као јединствен сервис привреде, за нас представља важну спону са привредницима. Сигурно је да можемо много више да учинимо, о томе смо данас разговарали, о могућностима да помогнемо малим и средњим предузећима која су највише погођена корона кризом, и олакшицама које би могле да им помогну", рекла је Атанасковић Танјугу након састанка.

Истакла је да зна колико привредницма у Србији значи да им се смањи порез и за један проценат, или да добију субвенције за машине или проширење посла.

"То су наше иницијативе на којима ћемо радити и у будуће, а даћемо предлог влади да се размотри ста још можемо да учинимо за њих", рекла је Атанасковић.

Данашњи састанак је каже био је конструктиван, а са председником ПКС договорено је и да обиђу нека од предузећа по Србији која имају жиг "Чуваркуће", односно компаније које су се са својим производима прикључиле акцији.

Пројекат је изузетно битан посебно када се има у виду да је његов циљ подршка домаћим производима и произвођачима, али и подизање свести потрошача о значају куповине домаћих производа, додала је министарка.

Председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Цадеж рекао је да је важно да се настави и досадашња добра сарадња са ресорним министарством.

ПКС је заступник интереса целокупне привреде у Србији те и генерише иницијативе и упућује их министарству, сагледава проблеме са којима се суочавају привредници на терену, истиче он.

Радимо на томе да иницијативе буду импелментиране, да олакшамо привреди, и веома је важно да наставимо са програмима подршке привреди, да подстакнемо домаће инвеститоре да учествују још више у овим програмима, каже Чадеж.

"Разговарали смо о последицама кризе и шта можемо да урадимо даље, имамо неке предлоге о којима разговарамо и са којима можемо да изађемо пред владу, видећемо да ли можемо нешто од тога остварити, а пре свега када су у питању мала и средња предузећа која су највише погођена кризом", рекао је Чадеж.

Истиче да ће са министарком посетити предузећа у Србији и да на лицу места од представника компанија чују шта им је најпотребније.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести