Брнабић: Економски показатељи бољи од очекиваних

БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да су резултати најважнијих економских показатеља у свим привредним областима у првом кварталу 2021. године одлични и бољи од очекиваних.
ana brnabic, Tanjug/Tanja Valić
Фото: Танјуг/Тања Валић

Брнабић је то саопштила на седници Савета за координацију активности и мера за раст бруто домаћег производа (БДП), којој је председавала, а на којој је оцењено да је до добрих резултата довело неколико чинилаца, међу којима су промена у структури извоза, јер се у иностранство пласира све више високотехнолошких производа, раст инвестиција, посебно када је реч о градњи зграда и објеката, као и раст цена на иностраном тржишту за српске производе из области пољопривреде, посебно ратарства.

Изазови који могу да се појаве тичу се месне прерађивачке индустрије с обзиром на чињеницу да је дошло до поремећаја на европском и светском тржишту због пандемије корона вируса.

У привреди су трендови и даље стабилни, сектор услуга је такође наставио са опоравком, у туризму се резултати тек очекују, а нашта упућује чињеница да је за нешто више од сат времена подељено 20.000 ваучера, поред претходних 100.000 и да интересовање грађана за њих не јењава, оцењено је на седници.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести