Брнабић и Алетер о развоју привредних односа са Немачком

БЕОГРАД: Председница Владе Ана Брнабић разговарала је данас са председником Немачко-српске привредне коморе Франком Алетером о будућим економским активностима у циљу унапређења и развоја билатералних привредних односа двеју земаља.
brnabic
Фото: Танјуг (видео)

Премијерка Брнабић је истакла да је Немачка један од најзначајнијих економских партнера Србије и један од највећих инвеститора у српску привреду, нагласивши да је наш кључни интерес даље повећање немачких инвестиција у инфраструктурне пројекте и јачање сарадње у области енергетике, образовања и ИТ сектора.

Председник Немачко-српске привредне коморе Алетер је оценио да је повољна пословна клима условила да све већи број немачких компанија жели да инвестира у Србији, што отвара могућности за даље јачање сарадње у бројним областима.

Он је посебно истакао значај који немачке компаније придају питањима заштите животне средине, истовремено изразивши задовољство најављеним мерама Владе, оценивши да ће то отворити додатне могућности за међусобну сарадњу.

На састанку је било речи и о значају развоја дуалног образовања које се примењује у Србији, а саговорници су оценили да је то одличан пут да се дође до образованог кадра који ће моћи да одговори на потребе компанија са најсавременијом технологијом, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести