Ер Србија: Нетачно да се трансформишемо у лоу кост компанију

БЕОГРАД: Компанија „Ер Србија“ реаговала је на писање појединих медија у вези са наводном трансформацијом у лоу кост компанију, наводећи да су те тврдње у потпуности исконструисане и нетачне. 
Er Srbija, avion  Foto: Tanjug/video
Фото: Танјуг/видео

Како се наводи у саопштењу, као извори за ове тврдње наведени су неименовани бивши запослени компаније, као и наводни поједини путници, чије су поруке са друштвених мрежа цитиране у тексту као „крунски докази“ за тврдње изнете у тексту. 

„Ер Србија“ се не трансформише у лоу кост компанију. „Ер Србија“ слеће и наставиће да слеће на главне светске аеродроме, као што су JFK у Њујорку, Хитроу у Лондону, Шарл де Гол у Паризу и друге, наводи се у саопштењу.

Раније данас Радио Слободна Европа објавио је, на основу тврдњи извора из компаније, да се у „Ер Србији“ припрема терен за транформацију у лоу кост компанију, али да реакцију или појашњење од надлежних у компанији нису добили.

Такође, РСЕ наводи да је већ отпуштено 30 запослених који су обављали комерцијалне послове са образложењем да је престала потреба за њиховим ангажовањем.

Отпуштања у „Ер Србији“ дешавају се свега један дан пошто је мањински власник - компанија Етихад саопштила да је у 2016. забележила губитке од цак 1,87 милијарди долара, наводи се у чланку РСЕ.

У међувремену Синиша Мали, председник Надзорног одбора Ер Србије, потврдио је информације да ће бити отпуштања у тој компанији. 

Он није прецизирао о ком броју се ради, нити потврдио медијске наводе да је реч о 30 запослених.

Огласила се и премијерка Ана Брнабић рекавши да је пословање „Ер Србије“ добро за Србију, да та компанија има професионални менаџмент, те да ако је тај менаџмент одлучио да треба да отпусти 30 људи, она у то не жели никако да се меша. 

Менаџмент Е Србије труди се да што боље делује на тржишту, та компанија мора да послује ефикасно и, ако је процена менаџмента да услед неких промена треба да отпусти 30 људи, ја се у то свакако не бих мешала. Једино је важно да „Ер Србија“ послује позитивно и надам се да ће из године у годину пословати све боље, рекла је премијерка.

У саопштењу се потврђује да се у „Ер Србији“ дешава низ промена, чији је циљ да се постигне економичније пословање, веће уштеде и повећање профитабилности у једној веома конкурентној индустрији са много изазова, са чиме се суочавају све светске авио компаније. 

Такође се наводи и да „Ер Србија“ из године у годину бележи стабилан раст, иако послује на веома изазовном тржишту - са снажном конкуренцијом, изразито сезоналним карактером пословања (највише посла је током летњих месеци, док је број гостију мањи током зимског периода), сталним флуктуацијама на тржишту горива, али се и поред свега наведеног, расте и развија се. 

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести