Брнабић: Одлуке ће се доносити заједно с произвођачима жита

БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је с представницима Удружења жита Србије, а једна од тема била је и одлука Владе о привременој забрани извоза пшенице, кукуруза и сунцокретовог уља.
Žito Foto: Dnevnik.rs/ilustracija
Фото: Dnevnik.rs

Премијерка је предложила да се настави анализа тренутне ситуације на домаћем тржишту, када су у питању ови пољопривредно-прехрамбени производи, након чега би се одржао нови састанак са представницима Удружења жита Србије, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Брнабић је на састанку коме су присуствовали и представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде истакла да је важно да је дијалог са произвођачима жита успостављен и да ће све будуће одлуке доносити заједно.

Како је председница владе нагласила, држава у потпуности разуме ситуацију у којој су се нашли произвођачи, прерађивачи и извозници жита и да ће држава учинити све и наћи начин да помогне и њима, уз обезбеђивање максималне безбедности у снабдевању грађана Србије.

Наредни сусрет представника Удружења жита Србије и Владе Србије планиран је у наредним данима, када ће уз детаљније и прецизнија анализе тржишта и информације моћи да се дискутује о конкретним начинима решавања овог питања, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести