Брнабић с италијанским привредницима: Србија има довољно енергената

БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је са председником Кофиндустрије Србије Патрицијом Деи Тосом о пословању италијанских компанија и пословној клими у Србији, њиховим новим улагањима у земљу и билатералним односима.
ana brnabic, Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Фото: Влада Србије/Слободан Миљевић

Премијерка Брнабић указала је на изузетно добре билатералне односе у области економске сарадње, чему је допринело стратешко партнерство две државе и додала да је од велике важности и решавање проблема који се појављују у Србији, као и у свакој другој тржишној привреди у свету, саопштено је из Владе Србије.

Према њеним речима, Привредна комора Србије је адреса којој могу да се обрате италијански привредници у вези са било којим конкретним проблемом, док са друге стране охрабрују најаве малих и средњих предузећа из те земље за долазак у Србију.

Председник Кофиндустрије Србије, која окупља 160 италијанских компанија које послују у Србији, рекао је да је Италија међу првима почела да улаже у Србији, не само због пријатељства и сличног менталитета својих грађана, већ и због тога што је препознала све могућности инвестирања, као што су квалитетна и доступна радна снага, институције које ефикасно обављају свој посао и подршка Владе Србије.

На састанку у Влади Србије речено је и да Италија као нарочито перспективне области види ИТ сектор, кога карактерише велики раст и развој домаћих стартапова који се баве производњом софтвера и ИТ технологија.

Премијерка је поручила италијанским инвеститорима да нема разглога за забринутост када је реч о енергентима, с обзиром на то да Србије нема проблема са производњом електричне енергије и снабдевањем гаса.

EUR/RSD 117.5777
Најновије вести