Чадеж: Цумтобел доноси врхунску технологију

НИШ: „Долазак Цумтобела, не значи само уговорни однос са домаћим добављачима, већ и чињеницу да су српска предузећа преузела технологију и знање да могу да буду конкурентна, изјавио је данас председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.

Чадеж је, у изјави за Танјуг након полагања камена темељца за изградњу производног погона аустријског произвођача расветних уређаја и компоненти, оценио да је реч о веома значајан догађај за економију Србије.

“Долази компанија која производи врхунску технологију, врхунску лед расвету и системе који се могу наћи од Лондона, до Токија, Њујорк до Дубајиа. И веома много значи када неко такав дође и производи и развија. Већ постоји веома добра сарадња те компаније са универзитетима”, рекао је Чадеж.

Како је додао, Цумтобел је већ преселио свој развојни центар у Београд, а који покрива централну и источну Европу.

Председник привредне коморе истакао је и да је већ 50-ак компанија разговарало са Цумтобелом у вези са будућом сарадњом

“Тражимо и нове кооперанте. А то не значи само да имају уговорни однос, већ да су преузели технологију и знање и да могу да буду конкурентни. Такође, то значи да имају тај квалитет да могу да понуде оваквој компанији која своје производе продаје на свим светским тржиштима”, закључио је Чадеж.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести