Чадеж: Вреди инвестирати у Западни Балкан

ЛОНДОН: Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж истакао је данас у Лондону да вреди инвестирати у Западни Балкан и да је то приказано на конференцији коју су заједно организовали угледни британски лист „Фајненшел тајмс“ и Коморски инвестициони форум Западног Балкана.
bled_ccadezz
Фото: Танјуг (Видео)

Чадез је, у изјави Танјугу, казао да су на скупу изнете чињенице да, када се узме у обзир перпскетива у наредних пет до седам година, сваки улозени евро на Западни Балкан вреди много више него у било ком другом региону европског континента.

"Узмите у обзир само дигиталну економију на Западном Балкану, она расте двоцифреном брзином, и то не 10 већ 20 и више одсто“, објаснио је он.

Такви подаци говоре довољно о великом потенцијалу који имају наше економије, рекао је Чадеж.

Указао је да је данас било говора о приступним преговорима са ЕУ, додајући да то јесте битно и истакао да је Западни Балкан већ део европске економије.

"Везани смо трговином и производњом са европским играчима и тако смо већ део Европе", нагласио је он додајући да је из тог разлога и Кока Кола у Србији купила компанију у врендости од 200 милиона евра.

То, како истиче, говори да наша економија јесте вредна улагања и да ако будемо наставили да се понашамо одговорно, пре свега политика, ако буде наставила да ради на стабилизацији региона, одговорно се понаша према буџету и инвестира у праве ставри, а не у социјални мир и потрошњу, онда имамо велике потенцијале.

Рекао је да је скуп окупио највећа имена када су у питању инвестициони фондови, стратешки инвеститори, те указао да је било много више пријава него што је сала могла да прими.

Због тога, навео је, вршена је селекција и доведени су људи који имају велики интерес да прошире своје инвестиције или крену са инвестицијама у регион.

"Са многима имамо данас веома конкртене разговоре око нових инвестицуја у Србији и осталим земаљама Западног Балкана“, додао је Чадеж.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести