Ципријани: Дефинитивно размишљам о улагању у Београд...

БЕОГРАД: Ђузепе Ципријани, представник четврте генерације чувене италијанске породице угоститеља и хотелијера, после разговора са председником Александром Вучићем о могућностима улагања у Србији, изјавио је ексклузивно за Танјуг да дефинитивно размишља о отварању хотела и ресторана у Београду.
ciprijani
Фото: Танјуг видео

"Посебно је задовољство било срести председника Србије Александра Вучића, он је један невероватан тип. Разговор је био веома занимљив и заиста се надам да ће донети нешто у блиској будућности", рекао је Ципријани.

Дефинитивно, каже, размишља о отварању хотела и ресторана, а посебно сада после разговора са председником Вучићем.

Како је додао, када шеф једне државе правилно управља, много је лакше за све да се одлуче да инвестирају и да верују у такву земљу.

"Имате сјајног председника", додао је Ципријани.

На питање када може да се очекује одлука о улагању, одговорио је:

"Надам се ускоро".

Привредник Андреј Кесић, на чији је позив Ципријани дошао у Београд, на питање колико је чувени светски угоститељ близу одлуке о улагању у Србију, каже да је после састанка да одлука "на скали од један до 10 - на 9,9".

"Имали смо феноменалан разговор. Ципријани је светско име и уколико би се одлучио да дође у Београд, Србију, били бисмо једна од девет дестинација у којима Ципријани има своје објекте. Поставили бисмо Србију и Београд на мапу света", рекао је Кесић.

Додаје да је срећа што врх државе, председник и премијерка, на овај начин анимирају светске инвеститоре да посете Београд.

Како каже, Ципријани има позив из Бејрута, Црне Горе, Дохе, али је одлучио да дође у Београд да разговара о томе.

"Мислим да је јако извесно да дођу. Велики је пројекат, захтева време и новац, треба га плански урадити", рекао је Кесић.

Он је рекао да је политика државе у последњих осам година то што анимира светске инвеститоре попут Ципријанија, који препознаје данас позицију Србије.

"Није лако довести овакве људе. Ердоган је следећа ''адреса'' Ципријанија. Он посећује светске дестинације, а сада је у Београду. Београд на води томе свакако доприноси, али пре свега економски успеси, политика, смер у којем Србија иде", рекао је Кесић.

На питање може ли се очекивати још неко велико светско име у Београду, Кесић је рекао да за око две недеље у Србију стиже Марко Бизари извршни диреткто бренда "Гичи", као и представници "Ачорд групе", ланца хотела, те супермодел Наоми Кембел.

"То ће бити 16. или 17. септембра. Озбиљна имена долазе у Београд", рекао је Кесић.

Брнабић са Ципријанијем о потенцијалним улагањима у Србији

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је данас са директором италијанске компаније "Ципријани" Ђузепеом Ципријанијем о потенцијалним улагањима у Србији.

Премијерка Брнабић упознала је саговорника са најважнијим економским показатељима и могућностима за инвестирање у нашој земљи.

Брнабић је истакла да Србија од 2014. године континуирано ради на унапређењу услова за пословање и инвестирање и да и Србија и Београд имају великог потенцијала за нова улагања.

Брнабић је са Ципријанијем разговарала о могућностима за сарадњу и потенцијалним улагањима компаније која је један од лидера у области угоститељства и хотелијерства.

Ципријани је рекао да ће радо поново постити Београд како би наставио разговоре о инвестицијама, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести