Данас лицитација моторних возила у Царинарници Нови Сад

Управа царина понудила је на продају моторна возила за која ће се заинтересовани јавно надметати данас у 11 часова у Царинарници „Нови Сад”.
д
Фото: Dnevnik.rs

На надметању ће учествовати правна и физичка лица која испуњавају услов из јавног позива и која су уплатила кауцију која износи 30 одсто од почетне цене возила коју је утврдила комисија за преглед и процену вредности, плус један одсто на име трансфера новца за свако возило које се лицитира. Реч је, најчешће, о тржишним ценама.

Све информације о моторним возилима која су изложена јавној продаји и њиховој почетној цени заинтересовани су могли добити у самој царинарници или путем електронске поште.

Како наводе у Управи царина, сви учесници у јавном надметању морају са собом понети личну карту, доказ о извршеној уплати, а представници правних лица потребну документацију.

У понуди се нашло укупно 46 возила, која се продају по принципу „виђено–купљено”. Тако се мотоцикл може купити по почетној цени од 16.800 динара, најјефтинији, до 74.200, најскупљи, а теретно возило за 630.000 динара. Ту су и аутомобили различитих марки. Рецимо, „опел кадет” неиспитаног стања и неутврђене године производње може се купити по почетној цени од 9.000 динара, а возило „алфа ромео 156”, неиспитаног стања, старо 17 година, по почетној цени од 168.000 динара.

Фото: Dnevnik.rs

Иначе, моторна возила која су се нашла у јавној продаји одузета су правоснажним решењем у царинском поступку или их се странка одрекла у корист државе, а новац који се добије на тај начин уплаћује се у буџет Републике Србије.

Д. Николић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести