Давос очекује рекордну посету на Светском економском форуму

ДАВОС: Рекордан број бизнисмена и лидера владе окупиће се следеће недеље (16-20. јануар) у швајцарском зимовалишту Давосу како би покушали да реше изазове који се крећу од глобалних економских падова, до еколошког колапса, а у оквиру Светског економског форума (WEF).
davos, piabay
Фото: pixabay.com

"Сви смо запали у неку врсту кризе", рекао је директор WEF Клаус Шваб на конференцији о украјинском рату, климатским променама и наизменичним проблемима у набавкама енергената и хране, пренео је Ројтерс.

Због пандемије ковида претходни пут лидери су се окупили 2020. године у јануару.

Пре две године догађај је одржан виртуелно, а прошле године је померен за мај због повећања броја оболелих.

"Давос би требало да помогне да дође до померања у начину размишљања након пандемије", рекао је Шваб.

Иако неће бити Руса, организатори су саопштили да ће бити рекордног броја учесника, да ће доћи гости из целог света и да постоје очекивања од кинеске делегације на "високом нивоу".

У Давосу ће бити 52 шефа државе, 56 министара финансија, 19 гувернера централних банака, 30 министара трговине и 35 министара спољних послова.

Такође, у швајцарском зимовалишту ће се наћи шефови Уједињених нација, Међународног монетарног фонда и Светске трговинске организације...

Организатор је саопштио да ће Украјина, која је била најважнији члан Форума прошле године, поново послати високу делегацију.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести