Део имовине лесковачке Невене на продају

БЕОГРАД: Део имовине хемијске индустрије „Невена“ из Лесковца, која се налази у стечају, оглашен је на продају, пише портал еКапија.
nevena
Фото: Tanjug

Како наводе, део имовине који ће отићи на добош налази се у Улици Ђорђа Стаменковића у Лесковцу, а овом порталу је потврђено да ће се производња у предузећу наставити, будући да се, наводе, купац тражи за погоне у којима се не обавља производња.

Погони у којима је након стечаја обновљена производња и где се и сада производи, су под закупом, и биће понуђени на продају касније, највероватније на пролеће, кажу у овом предузећу за еКапију.

Међу имовином, пише портал, коју је Агенција за лиценцирање стечајних управника огласила на продају су производне хале, магацини, управне зграде, трафостаница, мазутна станица, портирница и опрема.

Продаје се, пишу, по почетној цени од 67,3 милиона динара, а потенцијални купац биће познат најраније крајем следећег месеца, након јавног надметања заказаног за 26. јануар 2018. године.

Лесковачка „Невена“, некада је имала 500 запослених, а фабрику је, 2007. године купила бугарска фирма "Булцвет".

Међутим, подсећа портал, Агенција за приватизацију раскинула је приватизацију 2010. године, јер власник није испоштовао обавезе из уговора о куповини.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести