До краја године још 200 радних места у „Калцедонији”

КИКИНДА: У погону италијанске компаније „Калцедонија” у Кикинди планирају да до краја ове године повећају број запослених са садашњих готово 400 на укупно 600.
kalcedonija
Фото: kikinda.org.rs

Погон „Калцедоније” у граду на северу Баната послује од прошле године, а планове за поврећање броја запослених у разговору с градоначелником Кикинде Павлом Марковим предочио је директор суботичке фирме „Гордон”, кћерке-фирме компаније „Калцедонија”, у оквиру које послује и фабрика у Суботици, Адријано Зони.  

„Калцедонија” је испунила све обавезе према локалној самоуправи у погледу броја запослених, констатовао је градоначелник Марков. Како је додао, радује их што ће до краја године у погону у Кикинди бити запослено још 200 радника.

То је добра вест за градски буyет, кикиндску привреду и наше суграђане који ће се овде запослити. Квалитет више је кад се у вашем граду производи светски познати бренд. Артикли произведени у овој фабричкој хали завршавају на рафовима продавница широм света, поручио је Марков.

Он се захвалио менаyменту фабрике што је на почетку пандемије коронавируса показао висок степен друштвене одговорности јер је контингент од 3.000 заштитних маски прва упутила управо „Калцедонија”.

И у другим срединама „Калцедонија” је временом значајно повећала број запослених, два и три пута више у односу на почетни, додао је Марков.

Да се „Калцедонија” врло одговорно поставила према пандемији коронавируса потврдио је директор „Гордона” Адријано Зони.

Испошовали смо све процедуре, увели прописане здравствене мере, што значи да је ношење маски обавезно, навео је Зони. Придржавају се, додаје, социјалног дистанцирања, а свима се на улазу у погон мери телесна температура.

Све време је сарадња с локалном самоуправом била успешна, казао је Зони.

Он је подвукао да су задовољни односом запослених према раду и њиховим учинком.

М. Митровић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести