ДО КРАЈА ГОДИНЕ ДВА НОВА ЛЕТА ЕР СРБИЈЕ ЗА КИНУ Лакше до Шангаја и Гванџоа

Министар грађевинарства, саобраћа и инфраструктуре Горан Весић истакао је да је Ер Србија добила дозволе кинеских ваздухопловних власти којима се потврђује право летења између Београда и Шангаја два пута недељно, а између Беорада и Гванџо три пута недељно, са периодом важења дозвола од три године
е
Фото: pixabay.com/ Ilustracija

- Директне летове за Шангај и Гванџо, Ер Србија ће бити у могућности да започне након увођења нових широкотрупних авиона у своју флоту. Ер Србија је у процесу додавања два авиона типа А330 и очекује да ће први авион стићи крајем јула или почетком августа ове године и након завршених свих неопходних процедура увођења у флоту, што се очекује да ће бити у септембру или октобру ове године, авион ће моћи да буде распоређен на нове директне линије ка Кини, са планом да то буде један лет недељно за Шангај и један лет недељно за Гванџо - изјавио је министар грађевинарства, саобраћа и инфраструктуре Горан Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Прва.

Весић је рекао да је Ер Србија у априлу ове године превезла 303.189 путника што је најбољи априлски резултат ове компаније од оснивања.

- У односу на исти месец 2023. године превезли смо у априлу седам одсто више путника а са српских аеродрома реализовали смо 3.271 лет. До сада је Ер Србијом у 2024. години летело више од милион путника и имамо тренд повећања путника у односу на прошлу годину у сваком од прва четири месеца ове године - поручио је министар Весић. Он је рекао да су најпопуларније дестинације Ер Србије у западној Европи Париз, Цирих, Милано, Лондон, Рим и Амстердам док су у региону то Подгорица и Тиват. У широј евромедитеранској зони најтраженији летови си били до Истанбула, Атине, Барселоне и Ларнаке.

(Телеграф Бизнис)

EUR/RSD 117.0612
Најновије вести