До суботе Међународни сајам туризма у Новом Саду

НОВИ САД: У Новом Саду у четвртак почиње тродневни Међународни сајам туризма, на којем учествује Туристичка организација Војводине у сарадњиса локалним туристичким организацијама и под покровитељством Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, објавила је Туристичка организација Војводине.
Nostalgična vožnja zapregama  Foto: Karolj Puškaš
Фото: Носталгична вожња запрегама  Фото: Карољ Пушкаш/Ilustracija

Фокус овогодишњег сајма, који се одржава 53. пут, биће рецептивни туризам региона, како би се омогућило регионално представљање понуде удаљеним тржиштима и довођење страних туриста у регионе држава дунавског слива.

Земља партнер ове године је Црна Гора, а предвиђено је да се на сајму одржавају пословни састанци, ради упознавања са професионалним купцима, те повезивања са удаљеним тржиштима, као и да се представе могућности за финансирање програма, пројеката и иницијатива за развој туристичке понуде.

Један од садржаја биће и дани каријере у туризму, односно представљање понуде и потражње послова у туризму.

Биће наравно представљена и понуда аранжмана туристичких агенција, ски-центара, хотела, те понуда опреме и прибора за хотеле, ресторане као и гастро понуда региона.

Најбољима који су постигли врхунске резултате у туризму биће додељене медаље, повеље и пехари.

Туристичка организација Војводине представиће војвођанску туристичку понуду а акценат ће бити на гастрономији и кампањи „Војвођански ручак - неодољиви укуси равнице".

Сајам траје до 19. новембра.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести