Догодине у Руми 800 радних места

У протеклих неколико година у општинску касу Руме слило се око 100 милиона евра инвестиција и запослено је око пет хиљада радника.
Mirovic, posetio opstinu Ruma-32
Фото: Покрајинска влада, илустрација

По речима председника општине Рума Слађана Манчића, тај тренд биће настављен и наредне године, за коју је пројектован буџет од 2.086.419.792,32 динара, који су усвојили одборници Скупштине општине.

„Уверен сам у то да ћемо бити на граници две милијарде у наредној години“, казао је Манчић.

„На то нам указују сви релевантни параметри. Интересовање инвеститора за нашу општину не јењава, а постојећи су готово сви покренули проширење производних погона.“

Наводи да је Фабрика меморијске пене „HealthCare Europe” положила камен темељац за нови објекат који ће се простирати на 10.000 квадратних метара и где ће радити нових 300 радника. На пролеће компанија „Албон” почиње изградњу нове фабрике и ангажоваће нових 250 радника.

„Гумара”, додаје Манчић, завршава свој погон за производњу гума за бицикле и ту ће бити запослено 200 радника. Такође, „Хачинсон” увелико ради на проширењу, а крајем овог месеца или почетком наредног отвориће се фабрика „Ла линеа верде” у Добринцима. Она ће одмах запослити 41 радника, а наредне године још 109.

Први човек румске општине наглашава и да је локална самоуправа продала осам парцела домаћим и страним компанијама које ће на пролеће кренути у градњу својих фабрика.

„То гарантује нови прилив капитала у Руми, нова радна места. Наравно, то се мора одразити и на цену рада, плате ће морати да иду горе. Добар радник мора да се цени и плати, и то ће сигурно тржиште и конкуренција диктирати. Због свега тога очекујем да достигнемо две милијарде динара у буџету“, закључио је Манчић.    

Љ. М.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести