Договори о пројекту и цени Фрушкогорског коридора

Пројектно-техничка документација за изградњу Фрушкогорског коридира требало би да буде завршена на време, закључено је, између осталог, на јучерашњем састанку Радне групе за реализацију пројекта изградње брзе саобраћајнице Нови Сад – Рума, одржаног у Влади Србије.
Sastanak Radne grupe za izgradnju brze saobraćajnice Novi Sad – Ruma Foto: Mileta Mirčetić
Фото: Састанак Радне групе за изградњу брзе саобраћајнице Нови Сад – Рума Фото: Милета Мирчетић

Пројектно-техничка документација за изградњу Фрушкогорског коридира требало би да буде завршена на време, а у најскорије време очекује се договор о цени пројекта и склапање уговора између Србије и кинеске комапније ЦРБС, закључено је, између осталог, на јучерашњем састанку Радне групе за реализацију пројекта изградње брзе саобраћајнице Нови Сад – Рума, одржаног у Влади Србије.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић председавала је седници, којој је присуствовао и генерални директор кинеске компаније Си-Ер-Би-Си (ЦРБЦ) у Србији Џанг Сјаојџен, те истакла да је важно да се што пре утврди инвестициона вредност пројекта и усагласи комерцијални уговор.

Она је нагласила да цена тог пројекта мора бити разумна и одржива, додавши да с том кинеском компанијом Србија има одличну сарадњу и да верује да ће све бити реализовано по плану. Џанг је навео да је та компанија упозната с појединостима и карактеристикама сваке од четири деонице будућег Фрушкогорског коридора.

Како је „Дневник“ писао, у Предлогу буџета Србије за 2020. годину, за пројекат брзе саобраћајнице Нови Сад – Рума биће издвојено 200 милиона динара

Он је пренео да ће пројектно-техничка документација бити спремна на време, и изнео уверење да ће убрзо бити постигнут договор о комерцијалном уговору и цени пројекта, напоменувши да та компанија разуме став српске стране.

Седници Радне групе присуствовали су представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства финансија, Управе за капитална улагања АП Војводина, Управе за јавни дуг, кабинета председнице Владе Србије и предузећа „Путеви Србије” и „Коридори Србије”.

Како је „Дневник“ писао, у Предлогу буџета Србије за 2020. годину, када се погледају ставке које ће бити финансиране преко Министарства саобраћаја и инфраструктуре, 200 милиона динара биће издвојено за пројекат брзе саобраћајнице Нови Сад – Рума. Подсећамо на то да је Фрушкогорски коридор у овогодишњем буџету био заступљен са свега 40 милиона динара, али је било битно то да се први пут појавио као планска цифра.

А. С.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести