Дробњак: Градња новог панчевачког моста могла би да почне 2021.

БЕОГРАД: Градња новог моста на Дунаву, у оквиру сектора Ц београдске обилазнице, могла би да почне следеће године, рекао је данас вршилац дужности директора Путева Србије Зоран Дробњак.
Zoran Drobnjak Foto: Tanjug/video
Фото: Зоран Дробњак Фото: Танјуг/видео

"Тренутно су у току преговори са кинеском компанијом склапање уговора за сектор Ц (од Бубањ Потока до Панчева) који треба да почне да се ради", рекао је Дробњак гостујући на Првој.

Каже да би тај део обилазнице око Београда повезао Панчево са Коридором 10, као и да очекује да 2021. буде склопљен уговор и да почну радови на изградњи.

Коментаришући извештај ревизора који је констатовао и да он не може да буде шест година у статусу вд директора, Дробњак каже да је на влади да покрене процедуру за избор новог директора.

Додаје да је већ 13 година на челу Путева Србије, као и да је имао одличну сарадњу са свим досадашњим министрима у том ресору.

Навео је да је током тих 13 година обновљено или изграђено укупно око 10.000 километара путева, не рачунајући изградњу нових аутопутева.

Када су у питању критике ревизора за поступке јавних набавки Путева Србије, Дробњак је рекао да је реч о препорукама које ће прихватити, али и да је на последњем састанку ревизор похвалио Путеве Србије да то предузеће добро ради.

Дробњак каже да је успоставио сарадњу са новим министром грађевинарства Томиславом Момировићем, као и да ће бити прво завршена деоница Прељина - Пожега, за годину дана.

Такође, наводи да би наставак аутопут до границе са Црном Гором, од Пожеге до Бољара у дужини од 107 километара, могао након што та деоница буде уговорена, да буде изграђена за три до пет година.

Коментаришући то што га током обиласка градилишта председник Србије Александар Вучић често критикује, Дробњак каже да је председник интелигентан, образован и добар човек и да треба да прозива.

Дробњак додаје да без обзира на то веома поштује Вучића и да је ноћу на његовом мобилном телефону једино за позив од председника искључен сајлент режим.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести