Дробњак: Рад на Фрушкогорском коридору вероватно на пролеће

БЕОГРАД: Пројекти за Фрушкогорски коридор су скоро завршени, а изградња би вероватно могла да почне већ на пролеће, рекао је данас директор ЈП "Путеви Србије" Зоран Дробњак.
zoran_drobnjak.jpg
Фото: Tanjug

Дробњак је за ТВ Пинк рекао да тај коридор подразумева изградњу моста преко Дунава, као и тунела од 3,5 километара испод Фрушке Горе и подсетио да цена за 48 километара износи 606 милиона евра.

Он је подсетио и да се на деоници ауто-пута Милош Велики, од Чачка до Пожеге, раде се два тунела од по три километара, што је укупно 12 километара тунела у четири цеви, а да радове изводи врло способна кинеска фирма ЦБРЦ.Код Чачка на Западној Морави предстоји изградња моста који ће спојити Прељину, докле је сада стигао ауто-пут, са деоницом ка Пожеги.

Дробњак каже да је то врло значјано да би се смањило оптерећење, јер око тог града прође просечно дневно 18.000 возила.Дробњак је рекао да је и тунел код Железника на обилазници око Београда, који је изграђен пре 10 година, почео мало да пропушта воду и да се ради нова изолација како би се то санирало.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести