Гаса ће у кикиндском „Този“ бити, а не стечаја и банкрота

КИКИНДА: После престанка производње због обуставе испорука гаса од стране ЈП “Србијагас“ у индустрији грађевинског материјала „Тоза Марковић“ у Кикинди кључни људи менаџмента, генерални директор Владимир Илић, техничкидиректор Мирослав Кресоја и комерцијални директор Миодраг Крстин, поднели су оставке.
toza markovic
Фото: Dnevnik (arhiva)

Испорука гаса је уследила због дуга „Србијагасу“ од 8,5 милиона евра, али  за 500 радника ове фабрике охрабрујуће информације стижу након разговора које су представници Организације назависног синдиката„Тозе Марковића“ имали са генералним директором „Србијагаса“ Душаном Бајатовићем. Председник тог Синдиката Зоран Средојев је изјавио да су добили обећање да фабрика неће ни у банктор, ни у стечај, већ да ће поново добити гас, те да је у интересу већинског власника да фабрика настави производњу црепа и керамичких плочица.

„Србијагас“ је већински власник фабрике „Тоза Марковић“, а према информацијама које је кикиндским медијима предочио председник Организације независног синдиката „Тозе“ Зоран Средојев, производња ће бити покренута чим фабрика добије нови менаџмент, већ почетком јуна, али за сада нема информација ко ће бити у новом руководству. У најскорије време најављен је нови састанак са већинским власником, а Средојев је за портал www.gradski.online рекао да оно што могу да понуде јесу стари стручњаци који су на неки начин били скрајнути, или нису били део досадашњег менаџмента.

– Ми друге кадрове немамо, а остаје да се види шта ће бити предлог већинског власника. Једно је сигурно, да запослени очекују да фабрика што пре почне са радом – рекао је Средојев, напоменувши да што се техничко-технолошких услова тиче, нема сметњи да се производња покрене.

М. Митровић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести