Гаспром до даљег због квара зауставља Северни ток 1

МОСКВА: Руски Гаспром саопштио је данас да ће снабдевање природним гасом преко Северног тока 1 остати у прекиду након што се главна турбина на јединој радној јединици у близини Санкт Петербурга покварила, односно, пријављено је цурење гаса, јавља Ројтерс.
s
Фото: Youtube Printscreen

Наводи се да турбина не може да ради безбедно док се не поправи квар, а Гаспром није дао временски оквир када би могло да се настави снабдевање Европом преко Северног тока 1.

Од среде 31. августа Гаспром је обуставио испоруке гасоводом на три дана због редовног одржавања.

Како је наведено, снабдевање природним гасом преко Северног тока 1 остаће у прекиду након што се главна турбина на јединој радној јединици у близини Санкт Петербурга покварила, односно, пријављено је цурење гаса, јавља Ројтерс.

Из Гаспрома додају да ће обустава испоруке гаса трајати све док се квар на турбини не отклони.

Гаспром је саопштио и да је послао компанији Сименс обавештење о неисправности на турбини и о потреби отклањања квара, наводи Спутњик.

Раније данас министри финансија и гувернери централних банака земаља чланица Г7 једногласно су на виртуелном самиту донели одлуку о увођењу ограничења цене руске нафте, саопштио је јапански министар финансија Шуничи Сузуки.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести