Голдман Сакс забележио најбољи пословни квартал у деценији

ЊУЈОРК: Америчка банкарско-инвестициона група Голдман Сакс објавила је данас најбоље пословне резултате за трећи квартал у последњих десет година, надмашивши прогнозе аналитичара у сегменту трговања обвезницама и управљања имовином.
dolari
Фото: Tanjug/pixabay.com, ilustracija

Компанија је остварила 3,62 милијарде долара добити или рекордних 9,68 долара по акцији, што далеко премашује процене економиста од 5,57 долара по акцији, колико су предвиђали економисти у анкети финансијске агенције Рефинитив, преноси Си-Ен-Би-Си.

Укупни приходи компаније су скочили за 30 посто, на 10,78 милијарди долара, што је такође за више од милијарду долара изнад прогноза, чему су највише допринели сектори трговине и управљање имовином.

Акције Голдман Сакса су на трговању пре званичног отварања Вол Стрита ојачале за 2,2 процента.

Сектор трговине хартијама од вредности остварио је 4,55 милијарди долара прихода, што је пораст од 29 одсто у односу на годину раније. На то је утицао резултат забележен у трговању обвезницама од 2,5 милијарде долара, готово за пола милијарде долара већи него што су очекивали аналитичари у анкети ФактСета.

Приход од трговања акцијама од 2,05 милијарди долара у основи се поклапао са очекивањима.

Сектор за управљање имовином остварило је приход од 2,77 милијарди долара, што је за 71 одсто више него годину пре, и за готово 900 милиона долара више од процене ФактСета од 1,91 милијарде долара, преноси Си-Ен-Би-Си.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести