Гренел доноси економски приступ решавању питања КиМ

БЕОГРАД: Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, који се раније данас састао са специјалним изаслаником америчког председника Доналда Трампа за преговоре Београда и Приштине Рачардом Гренелом, изјавио је да се Гренел није случајно састао са представником пословне заједнице у Србији, јер жели да у први план стави економски приступ у решавању тог проблема.
bled_ccadezz
Фото: Танјуг (Видео)

Чадеж је рекао Танјугу да му је Гренел казао да се и у Приштини прво видео са представницима пословне заједнице и да је у питању нови приступ у решавању тог јако комплексног политичког проблема.

Чадеж каже да је састанку са Гренелом присуствовао и председник немачке Штада групе и председник Немачко-српске привредне коморе Роланд Зелигер, као и бизнисмен Андреј Јовановић, који је у претходном периоду направио доста посла са америчким компанијама.

"Гренел је искусан политичар и дипломата и могао сам да видим да код њега постоји велика спремност да се реши тај проблем", рекао је Чадеж.

Председник ПКС је додао да састанку са Гренелом није присуствовао специјални изаласник САД за Западни Балкан Метју Палмер и да је био само један представник амбасаде САД у Београду.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести