Гугл улаже 7,0 милијарди долара у ширење пословног простора у САД

ЊУЈОРК: Компанија Гугл је најавила да ће потрошити више од 7,0 милијарди долара на куповину некретнина широм САД-а у 2021. години, ради ширења мреже пословница и центара података у 19 држава.
gugl pixabay
Фото: pixabay.com

У саопштењу Гугла се наводи да ће од укупне суме једна милијарда долара бити усмерена само на ширење у Калифорнији, те да ће целокупан план омогућити отварање најмање 10.000 радних места са пуним радним временом, преноси ЦНБЦ.

„Настављамо са значајним улагањима у наш пословни простор у целој земљи, као и у нашој матичној држави Калифорнији, где ћемо ове године инвестирати преко милијарду долара“, навео је главни извршни директор Сундар Пичаи у блогу објављеном данас.

Гуглова матична компанија Алфабет је прошле године паузирала с потрошњом на некретнине због пандемије и првог годишњег пада прихода компаније у другом кварталу 2020, подсећа америчка тв станица.

Проширење дата центара прати циљани агресиван развој Гугловог пословања "у облаку".

Компанија је у последњем извештају о пословим резултатима, открила да је у том сегменту делатности прошле године забележила губитак од 5,61 милијарди долара на приход од 13,06 милијарди.

Шеф Гугл Клауда, Томас Куријан, рекао је инвеститорима прошлог месеца да је сада фокусиран на раст овог пословања, како би оно кренуло путем профитабилности.

Компанија планира да врати раднике у пословне објекте почетком ове јесени. Пичаи је раније објавио да Гугл неће усвојити план трајног рада на даљину, и да се очекује да већина запослених долази на посао три дана недељно почев од септембра.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести