Хемофарм током епидемије увећао обим производње

БЕОГРАД: У години пандемије вируса корона, компанија Хемофарм успела је да на време, у потребној количини и у очекиваном квалитету произведе и испоручи лекове на тржишта Србије и широм света.
Kompanija Hemofarm iz Vršca Foto: Hemofarm
Фото: Компанија Хемофарм из Вршца Фото: Хемофарм

Како је наведено у саопштењу, Хемофарм је у години када обележава 60. рођендан, потврдио своју лидерску позицију и увећао обим производње у односу на 2019. годину, уз одржани ниво од 280 милиона паковања.

Повећан је обим произведених јединица за шест одсто, тако да је ове године у Хемофармовим погонима произведено 6,5 милијарди таблета и других форми.

Генерални директор Хемофарма Роналд Зелигер рекао је да током целе године рад био "ударнички" са циљем да се обезбеде сигурни услови за рад запослених и да се произведе довољно лекова за грађане, као и за потрошаче у Европској унији, Русији...

"Од нас се и у временима највећих криза очекује да несметано радимо и обезбедимо редовно снабдевање тржишта лековима. Радили смо ударнички и искрено верујем да су наши запослени заједно са здравственим радницима и фармацеутима били на првој линији одбране здравља“, поручио је Зелигер.

Упркос тешкоћама због епидемије, Хемофарм је успео да на тржиште пласира и 17 нових производа попут лека за терапију умереног до тешког акутног и хроничног бола код одраслих (молекул тапентадол), а за пацијенте који болују од остеопорозе најсавременији лек из те терапијске области, биосимилар терипаратид.

Мидол Протецт 75, Пробиотиц Даилy, Магнетранс Дуо само су неки од нових производа у портфолију компаније, каже се у саопштењу.

Хемофарм је током ванредног стања запосленима који су свакодневно радили на производним локацијама исплаћивао стимулацију од 10 одсто плате и заједно са Хемофарм фондацијом спровео програм психолошке подршке за запослене.

Потврда за Хемофармов рад стигла је и од матичне компаније Штада која је српску компанију наградила за успешно функционисање ланца снабдевања у 2020. години.

Штада и Хемофарм су Србији, Босни и Херцеговини и Црној Гори донирали 150 медицинских монитора у вредности од око 400.000 евра.

Хемофарм фондација је у борби против корона вируса са пет милиона динара подржала Шабац и Вршац, градове у којима компанија има производњу у Србији.

Додатно, за здравствене раднике у 18 домова здравља у БиХ донирана је и заштитна опрема у вредности од скоро 20.000 евра, наводи се у саопштењу.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести