Хиљаде људи изгубиле новац након улагања у апликацију за криптовалуте

ЛОНДОН: Верује се да су хиљаде људи изгубиле своје уштеђевине након улагања у апликацију за трговање криптовалутама под називом iEarn Bot, а стручњаци који су истражили ову компанију кажу да би овај случај могао бити један од највећих крипто скандала до сада.
e
Фото: Pixabay.com

Трговање криптовалутама је постало популарно јер су људима често обећаване велике зараде за краткорочна улагања, међутим службе за спровођење закона упозоравају на све већи број превара и препоручују инвеститорима да буду обазриви, наводи се у извештају Би-Би-Сија.

У Румунији су десетине личности високог профила, укључујући владине званичнике и академике, биле убеђене да инвестирају посредством апликације јер ју је спонзорисао Габриел Гараис, водећи ИТ стручњак у земљи, међутим Гараис тврди да је и он био преварен и наведен да уложи сопствену уштеђевину у апликацију након чега је изгубио новац.

Човек кога сајт iEarn Bot именује као оснивача компаније рекао је британском јавном сервису да никада није чуо за компанију и потврдио да је поднео пријаву полицији.

Технолошки институт у Масачусетсу, заједно са компанијама као што су Хуавеј и Куалком, именовани су као "стратешки партнери" iEarn Bota, али и они тврде да немају сазнања о компанији и да не раде са њом.

На веб страници компанија iEarn Bot није објавила никакве контакт информације.

    

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести