ХИП Азотара понуђена по почетној цени од 5,8 милијарди динара

ПАНЧЕВО: ХИП Азотара у стечају понуђена је на продају јавним надметањем по почетној цени од 5,8 милијарди динара, објавила је Агенција за лиценцирање стечајних управника.
Azotara u Pančevu foto: Dnevnik.rs/arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Азотара је као државна компанија у стечај отишла септембра 2018. године када је више од хиљаду запослених узело државне отпремнине.

Јавно надметање за комплекс постројења и објеката Азотаре која је била највећи произвођач азотних ђубрива у Србији и произвођач азотних једињења заказано је за 25. јануар.

У пакету се продају фабрике амонијака, азота, као и ђубрива АН, КАН, ХПК и Карбамид, енергетика, управа, лабораторија а ту су и опрема, механизација, потраживања и залихе материјала.

Азотара је преживела неуспешну приватизацију када је ову комапнију купио конзорцијум српског Универзал холдинга и литванских Арвија и Санитаса.

Ово је прва продаја Азотаре из стечаја, депозит за учешће износи 2,3 милијарде динара, а јавно надметање заказано је за 25. јануар.

Azotarac
24.12.2020 • 17:03
Ne proizvodi Azotara azot, nego, izmedju ostalog, azotnu kiselinu... eeej Srbijo medju sljivama i ruskim mineralnim djubrivom...
Azotaracc
24.12.2020 • 17:05
I nije HPK, nego NPK... Tesko ce nas prodati kad ne znaju ni sta prodaju
EUR/RSD 117.5783
Најновије вести