И ОВЕ ГОДИНЕ ПОМАМА ЗА АРАНЖМАНИМА ЗА ГРЧКУ Очекује се око милион посета наших туриста

Грчка је јако битна дестинација за српске туристе, а то потврђује и чињеница да је та земља и партнер 45. међународног сајма туризма који се одржава у Београду до 25. фебруара, изјавио је представник Туристичке организације Грчке у Србији Јоргос Какутис.
w
Фото: Pixabay.com

Он је Тан‌југу казао да је интересовање српских туриста за летовање у Грчкој и ове године велико и према његовим проценама чак и веће него прошле године.

"Инфлација је светски проблем, али ми смо се потрудили да цене туристичких аранжмана у највећем броју случајева остану на нивоу прошлогодишњих", рекао је Какутис.

Како је истакао, понуда има за свачији џеп, од оних ценовно јачих, до оних прихватљивих највећем броју грађана.

"Ми желимо српским туристима, да поред добро познатих дестинација на које они најчешће долазе, а то је северни део наше земље, понудимо и оне друге попут Пелопонеза", казао је он.

Фото: Pixabay.com

Навео је и податак да сваке године у Грчкој борави од 700 до милион туриста из Србије.

Под слоганом "Авантура почиње овде!" на Београдском сајму се од 22. до 25. фебруара у халама 1, 1А и 4 одржава 45. Међународни сајам туризма.

Земља партнер ове најпосећеније манифестације у туризму у региону и шире

је Грчка и очекивања су да ће ова сарадња  допринети даљем унапређењу туристичког промета између две земље.

На павиљону Националне туристичке организације Грчке, присутни су излагачи из целе земље, од регионалних представника, туристичких организација из најпопуларнијих грчких дестинација, до професионалних удружења.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести