Имовина Банинија на добошу 30. јуна

БЕОГРАД: Имовина предузећа Банини Трејд из Кикинде наћи ће се на продаји 30. јуна, а на „добошу“ ће бити покретна и непокретна имовина овог предузећа, пише еКапија.
banini
Фото: Youtube Printscreen
Одбор поверилаца компаније из Кикинде није дао сагласност за продају тог предузећа као правног лица, па је лицитација која је била заказана за 21. април ове године отказана, каже за еКапију стечајни управник овог предузећа Радован Савић.

Предузеће, односно његова имовина, сада се продаје „из делова“, а данас је оглашена продаја покретне и непокретне имовине, наводи портал. 

На јавном надметању, које је заказано за 30. јун 2017. године у 12 часова, купце ће покушати да пронађе седам имовинских целина овог предузећа.

Међу оглашеном имовином, пише портал,  је зграда пословних услуга у Кикинди, чија је почетна цена око 12,3 милиона динара, градско грађевинско земљиште (почетна цена око 1,8 милиона динара), пет аутомобила „шкода фабиа“ (почетна цена око 2 милиона динара), као и потраживања у парницама. 

Стечај у Банини Трејду, као и у Банини а.д, покренут је средином прошле године. 

Нови власник Банини а. д. од недавно је компанија Јафа, која је раније најавила да ће сви радници задржати посао, као и да ће, за почетак, производити исте производе.  

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести