Инвеститори све заинтересованији за српско тржиште некретнина

БЕОГРАД: Међународни инвеститори су све више заинтересовани за српско тржиште некретнина, речено је данас на отварању међународне конференције о некретнинама “Balkans Property Forum 2018”.
promenada, promo
Фото: Промо

Форум је окупио више од 150 стручњака из области трговине некретнинама, а главне теме су најновији трендови који утичу на њену будућност с фокусом на земље Балкана, посебно Србију, Бугарску, Хрватску и Словенију.

Српско тржиште некретнина, како су рекли учесници, добро функционише и све више напредује, а томе је допринео раст привреде у Србији и у региону Југоисточне Европе.

Небојша Нешовановић из компаније ЦБРЕ рекао да је регион постао интересанати када су сви остали региону постали прескупи.

Када су у Пољској, Чешкој и другим земљама централне и источне Европе цене дошле готово на ниво Западне Европе, отворио се простор за југоисточну Европу. Ту има осам земаља, од којих су четири значајне са становишта тржишта некретнина. Три су чланице ЕУ: Словенија, Хрватска и Бугарска, и једина земља која је интересантна са становишта тржишта некретнина, а није чланица ЕУ, управо је Србија, рекао је Нешовановић.

Према његовим речима, Србија је интересантна зато што је довољно велика, за разлику од остале четири землље које нису чланице ЕУ: БиХ, Црна Гора, Албанија и Македонија.

Ми смо, такође, последњи који развијамо тржне центре и једино се у Београду сада граде три тржна центра, а вероватно има простора за још један, навео је Нешовановић и додао су сви остали градови завршили развој тржних центара пре седам или осам година.

Конференцију организује водећа имовинска платформа за некретнине у Југоисточној Европи “Property Forum“, у сарадњи с Краљевским институтом овлашћених проценитеља (РИЦС).

Разматраће се трендови који дефинишу будућност индустрије некретнина и изазове с којима се суочавају проценитељи некретнина, затим инвестиционе могућности на тржиштима Србије, Бугарске, Хрватске, Словеније.

Предвиђена је и дискусија о тржиштима у развоју као што су Македонија, Албанија, Црна Гора и БиХ.

Иновација ће бити кључно питање на свим панелима, јер нове технологије великом брзином мењају правила имовинског пословања и мисија “Property Foruma“ и РИЦС-а јесте да припрема професионалце за некретнине за будуће промене.

”Property Forum“ је водећа платформа за медије и догађаје у индустрији некретнина у Југоисточној Европи са скоро 10 година искуства. 

РИЦС је званични партнер догађаја Форума и једна од најеминентнијих институција на свету специјализована за некретнине, грађевину и питања грађевинског земљишта.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести