Јандекс најавио отварање развојног центра у Србији

БЕОГРАД: Представници глобалне ИТ компаније Јандекс (Yandex) најавили су, у разговору с председницом Владе Србије Аном Брнабић, отварање развојног центра те компаније у Србији, у којем ће бити запослено више од 800 инжењера који ће радити на најсавременијим ИТ решењима, саопштила је данас Влада Србије.
j
Фото: srbija.gov.rs

Брнабић је разговарала је са делегацијом компаније "Јандекс", коју је предводио шеф одељења за међународну политику Максим Козлов.

На састанку је договорено да се наставе разговори и унапреди сарадња у области образовања, с обзиром на то да та компанија, поред креирања софтвера, додатно ради и у области образовања за ИТ.

Брнабић је истакла у разговору да је Влада Србије отворена за сарадњу и спремна да пружи помоћ и подршку светским ИТ компанијама које отварају истраживачке центре у нашој земљи и запошљавају ИТ стручњаке из целог света.

Како се наводи, након отварања развојног центра и представништва глобалне компаније "Луxофт", најава отварања развојног центра "Јандекс" и запошљавање интернационалних ИТ стручњака је снажна подршка за наш привредни раст и стварање додатне вредности, навела је Брнабић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести