Јелена Павловић нова председница УО AmCham-а

БЕОГРАД: На Генералној скупштини Америчке привредне коморе (AmCham) за председницу УО AmCham-a изабрана је досадашња прва потпредседница Јелена Павловић, генерална директорка компаније Philip Morris International.
Jelena Pavlović nova predsednica UO AmCham-a Foto: EXECUTIVE GROUP
Фото: Јелена Павловић нова председница УО AmCham-а Фото: EXECUTIVE GROUP

AmCham је традиционално доделио и годишњу награду AmCham Hero др Кости Јовановићу, једном од најбољих студената на ЕТФ-у.

Представљени су резултати рада током 2017. године, а изабран је већински део новог Управног одбора. У новом саставу, први потпредседник ће бити Бранислав Савић, директор фабрике Ball Packaging Europe Belgrade, док је за другог потпредседника Управног одбора изабран Квентин Роје (Quentin Royer), генерални директор Delhaize Srbija. Представници компанија чланица одабрали су и четири нова члана УО, међу којима су Николас Хауверт (Nicolaas Houwert), генерални директор хотела Хилтон, Владимир Чупић, Директор представништва за Србију Атлантик Групе, Бранко Митровић, извршни директор корпоративних послова Теленора, Марко Јовић, Менаџер тима за регулаторне, правне и институционалне послове, Vip mobile. Члан УО Драган Лупшић, директор за односе са јавношћу и комуникације компаније Coca-Cola Hellenic, као и секретар благајник Игор Лончаревић, извршни директор КПМГ, остају на мандату.

 „Задржаћемо позицију AmCham-a као водеће независне пословне асоцијације и наставићемо са преданим радом како би став AmCham-a остао најгласнији у залагању за привредне реформе“ истакла је новоизабрана председница УО AmCham-а Јелена Павловић и навела да приоритети остају унапређење пословне климе и успостављање једнаких правила пословања. Павловић је истакла да ће фокус активности у овој години бити на реформама пореског система и ефикасности Пореске управе, даљем сузбијању сиве економије, подстицању еУправе, као и на побољшању прописа у области здравства и животне средине.

„Као и до сада, AmCham ће бити поуздан партнер Влади, али и конструктиван критичар када год је то неопходно,“ изјавила је извршна директорка AmCham-a Вера Николић Димић и нагласила да ће удружење и нови Управни одбор наставити да истрајавају у унапређењу регулаторних препрека, а са циљем стабилног економског раста у Србији. 

Жири састављен од представника Управног одбора AmCham-а, овогодишњу AmCham Hero награду доделио је Кости Јовановићу, доценту на Електротехничком факултету у Београду, једном од аутора Eccerobot-а, најсавременијег, услужног, хуманоидног робота. Још од 2015. године Коста активно ради на изради савремене лабораторије за роботику на ЕТФ-у, у којој се студентима пружа могућност рада уз врхунску технологију. AmCham Hero награда Америчке привредне коморе у Србији додељује се пету годину заредом. Ова награда је намењена изузетним појединцима, установама и непрофитним организацијама, које су значајно допринеле напретку у области свога деловања или које су својим активностима оствариле изузетан утицај на целокупно друштво.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести