Кинеска нефинансијска директна улагања у иностранство пала

ПЕКИНГ: Кинеска нефинансијска директна улагања у иностранству (ОДИ) износила су 423,7 милијарди јуана (односно 60,3 милијарди америчких долара) у првих седам месеци ове године, што је пад за 2,1 одсто у односу на 2019. годину, саопштило је кинеско Министарство трговине.
Kineski novac JUAN / pixabay.com
Фото: pixabay.com/

Вредност новопотписаних уговора о пројектима у иностранству достигла је 855,7 милијарди јуана од јануара до јула, што је раст од 4,3 одсто, рекао је Гао Фенг, потпарол Министарства трговине.

Вредност пројектних уговора у областима генералне изградње, петрохемије и изградње за заштиту воде је у првих седам месеци расла за 40,8 одсто, 12,4 одсто и 62,9 одсто, преноси Међународни кинески радио (ЦРИ).

Истовремено, кинеске инвестиције у земље дуж "Појаса и пута" порасле су за 28,9 одсто у односу на прошлу годину и износиле 10,3 милијарде америчких долара, што представља 17 одсто укупних нефинансијских директних улагања у иностранству.

Нефинансијска директна улагања у иностранству су брзо расла у секторима изнајмљивања, пословних услуга, производње, велепродаје и малопродаје.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести