Кнежевић и Јонг о о кинеским инвестицијама у Србији

БЕОГРАД:  Министар привреде Горан Кнежевић састао се данас са председником кинеске Хбис групе Ју Јонгом, са којим је разговарао о кинеским инвестицијама у Србији, са посебним освртом на пројекат изградње Кинеско-српског индустријског парка пријатељства у Смедереву.
Goran Knežević i Ju Jong Foto: Tanjug/video
Фото: Горан Кнежевић и Ју Јонг Фото: Танјуг/видео

Кнежевић је поручио да пријатељство две земље има дугу традицију, а Кина је најважнији економски партнер Србије на азијском континенту. 

Он је подсетио да се ове године навршава три године од потписивања купопродајног уговора за Железару Смедерево, између Владе Србије и компаније Хестил Србија (Hesteel Serbia Iron & Steel). 

''''Овом инвестицијом и то у један од најважнијих сектора индустрије, стратешко партнерство између Србије и Кине уздигнуто је на виши ниво'''', поручио је министар.

Према његовим речима, изградња индустријског парка у Смедереву представља увод у ново стратешко партнерство.Председник кинеске Хбис групе Ју Јонг је поручио да та компанија подржава пројекат изградње овог парка.

''''Хбис група ће континуирано подржавати и убрзати изградњу Кинеско-српског индустријског парка пријатељства у Смедереву. Будући да су наше две стране до сада имале веома успешну сарадњу, верујем и у пројекат изградње индустријског парка. То ће донети не само економску корист, већ ће такође унапредити и локалну економску инфраструктуру'''', рекао је Ју Јонг.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести