Кнежевић: Стабилне финансије, суфицит 15,1 милијарду динара

БЕОГРАД: У прва три месеца остварен је суфицит у буџету од 15,1 милијарду динара, изјавио је данас министар привреде Горан Кнежевић истичући да је Србија данас политички, економски и финансијски стабилна земља.
Goran Knežević  Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

"Кренули смо путем напретка и признања добијамо са свих страна", нагласио је Кнежевић у Привредној комори Србије на отварању Пословног савета за сарадњу Србије и Белорусије.Он је позвао делегацију од око двадесетак белоруских компанија да улажу у српску привреду.

"Одговорно решавампо изазове у сваком сегменту, укључујући и оно што нам је остало као наслеђе, од приватизације државних фирми, јавних предузећа и троме администрације. Србија за 44 места напредовала за две године на листи Светске банке Дуинг бизнис", нагласио је Кнежевић.

Он је истакао и да је ММФ након последње ревизије поручио да су наши фискални резултати и даље изнад циљева програма.Макроекномски показатељи су добри, БДП у 2016. је забележио раст од 2,6 одсто, а у наредним година очекујемо да раст буде више од три одсто, навео је министар.

“Нето прилив инвестиција у току прошле године је био између 1,9 и две милијарде евра, а незапосленост је за четири године смањена за 26 на 13 одсто и тај тренд је  настављен и у 2017. години.Наше финансије су сигурне и за прва три месеца ове године иамао суфитицт  од 15,1 милијарду динара. Радимо шве  да смањимо удео сиве економије у БДП-у и очекујемо а у наредне три године сваке године то учешће смањимо за по два процента“, навео је Кнежевић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести