Кркобабић: Вучићева најава најлепша вест за 1,7 пензионере

БЕОГРАД: Изјава председника Србије Александра Вучића на јучерашној седници Главног одбора Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС) да ће држава настојати да проценат раста пензија буде близу повећања раста плата је, према оцени председника ПУПС-а Милана Кркобабића, најлепша вест за око 1,7 милиона пензионера у Србије.
krkobabic
Фото: Танјуг (видео)

"Председник Вучић је јуче дефинитивно стао на становиште и исказао спремност да раст пензија приближно прати раст плата и могу рећи да је ово за пензионере историјски искорак", оценио је на ТВ Пинк Кркобабић, који је и министар у Влади Србије задужен за бригу о селу.

Објаснио је да то заправо значи да пензионери, када се ово реализује, више неће морати да рачунају колика ће им пензија бити, јер ће знати да ће се њихова примања кретати онако како се крећу плате њихових колега који још раде.

Навео је и да је веома важно што ће пензије и даље бити редовне и сигурне.

Кркобабић је, говорећи о програму обезбеђивања средстава за набавку кућа са окућницом за оне који желе да убудуће живе у селима у кућама које су сада празне, навео да се ове седмице очекује седница комисије за оцену и контролу реализације овог пројекта и подела још око сто нових кућа.

"Одзив је одличан а веома добра вест је то што је председник Вучић јуче рекао да ће се заложити да се следеће године у буџету за ову намену издвоји знатно више новца", рекао је Кркобабић.

Додао је да је ове године обезбеђено 500 милиона динара за које би требало да се набави око сто кућа, па би, ако се 2022. издвоји 10 пута више средстава, то значило куповину 5.000 кућа.

Међутим, у Србији је око 150.000 напуштених кућа, чији се власници знају, што би према Кркобабићевим речима, значило да би и наредних година требало доста улагати како би се све оне попуниле.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести