Крушик: Постигнут споразум о повећању зарада

ВАЉЕВО: Представници Штрајкачког одбора и руководство ваљевског "Крушика" су постигли споразум о повећању зарада запослених до краја 2023. године, кроз седам месечних једнократних повећања.
k
Фото: Youtube Printscreen

Нето-износ исплата се креће од 8.000 динара, за најниже групе сложености, до 4.000 динара за највише групе сложености, наводи се у саопштењу привредног друштва Холдинг корпорација "Крушик" а.д. Ваљево.

Како се додаје, претходно је, у складу са раније датим обећањем, уплаћено једнократно повећање поводом Ускршњих празника у нето-износу од 5.500 динара, за најниже групе сложености, до 2.500 динара за највише групе сложености.

Усвојеним споразумом примат је дат финансијској подршци социјално најугроженијим категоријама. Став руководства и Штрајкачког одбора је да обе стране, заједничким напорима, треба да стварају услове за повећање обима реализације уговорених послова, што отвара простор за раст зарада запослених у наредном периоду, пише у саопштењу.

У "Крушику" је у среду одржан једночасовни штрајк упозорења са само једним захтевом – повећање зарада. Претходни једночасовни штрајк одржан је 29. марта.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести