Лалић: Икеа планира градњу ритејл парка до робне куће у БГ

КОПАОНИК: Икеа планира да изгради ритејл парк до робне куће у Бубањ Потоку код Београда, али и другу робну кућу у Београду, изјавио је директор за некретнине и развој Икее у Југоисточној Европи Владислав Лалић.
ikea vladislav lalic
Фото: Tanjug (video)

Настављамо да ширимо инвестицију у Србји. Планирамо ритејл парк до наше робне куће, то је у фази планирања и урадили смо студију изводљивости, рекао је Лалић на Копаоник бизнис форуму.

Како каже, Икеа шири и онлајн пословање.

Наставићемо инвестицони циклус у Србији и дугорочно отварањем друге робне куће у Београду, а видећемо и за Србију, додао је Лалић.

Он је рекао да је ритејл парк инвестиција која би била до 50 милиона евра и да је предвиђено око 30.000 метара квадратних комерцијалног простора, где би ту били и други трговци.

Уз све то, важан је развој инфрастуктуре, кренуло се са завршетком пуног профила обилазнице око Београда и тај део може да се претвори у комерцијалну зону, која је до скоро био мочвара, рекао је он.

Лалић истиче да Икеа планира и изградњу пунктова за преузимање робе по Србији како би се смањили трошкови за купце, на пример у Суботици, Нишу и Новом Саду, где тренутно не постоји потенцијал за отварање робне куће.

Додаје да је Икеа тако урадила у Ријеци и Сплиту и да се то показало као врло успешно.

Када је реч о локацији за изградњу друге робне куће у Београду, Лалић каже да није тајна да гледају део према аеродрому.

То је потенцијална локација, мора да буде близу главних саобраћајница, додао је Лалић.

Говорећи о робној кући у Бубањ Потоку, он је истакао да су врло задовољни пословањем и да су у првих шест месеци имали 1,23 милиона посетилица, од 10. августа 2017. до прошле недеље.

Све указује да робна кућа добро послује и имамо добру основу да и даље ширимо пословање у Србији. Купили смо ту  више  земље него што је било потебно за неких 32 хектара. До лета очекујемо да имамо јаснију слику о тој инвестицији, напоменуо је Лалић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести