Лепенка на добошу: Угоститељски објекат у Падеју без купца

ЗРЕЊАНИН: На основу решења Привредног суда у Зрењанину о банкротству, а у складу с Националним стандардом број 5 о начину и поступку уновчења имовине стечајног дужника, стечајни управник је прошлог месеца расписао оглас о продаји дела непокретне имовине ДОО Фабрика папира и амбалаже „Лепенка” у Новом Кнежевцу прикупљањем понуда по целинама.
lepenka
Фото: Dnevnik (arhiva)

На лицитацији се нашла имовина „Лепенке” у Банатском Аранђелову, Новом Кнежевцу и Падеју, а јавно надметање одржано је у петак, 10. августа. Реч је о мањим објектима – трговини, магацину и згради угоститељства, чија је укупна вредност процењена на 2,9 милиона динара.

Како је за „Дневник” изјавио стечајни управник за „Лепенку” Драган Божић, на прошлонедељној лицитацији продата је имовина тог предузећа у Банатском Аранђелову и Новом Кнежевцу, док у Падеју није.

Он је претходно рекао да продајне целине које су сада понуђене на лицитацији немају никакве везе с имовином Фабрике папира и амбалаже „Лепенка” у Улици цара Душана у Новом Кнежевцу, додајући да ће се она продавати као правно лице, након што се обави процена капитала.

Иначе, „Лепенка” је настала још 1950. године и била је лидер у производњи картонске амбалаже у бившој СФРЈ. Приватизована је 2006. године, али су је нови власници већ након три године одвели у стечај. Фабрика се поново у стечају нашла 2014. године и од тада јој није било помоћи. Након двогодишње блокаде рачуна за више од 350 милиона динара, у јуну прошле године Привредни суд у Зрењанину поново је отворио стечај, а 1. августа 2017. донео је решење о банкротству. Без посла је остало стотинак радника.

Љ. Малешевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести